Kupoliniai šiltnamiai

Tunelīšu siltumnīcas

Kupoliniai šiltnamiai

Kupola siltumnīca

Vai vēlaties jaunu un atsevišķu siltumnīcu? Kupola siltumnīca, iespējams, ir labākā siltumnīcu izvēle. Kādas ir tās priekšrocības salīdzinājumā ar parasto siltumnīcu?
1. Neapšaubāmi - ekskluzīvs dizains. Piedāvājumā atrodamajām siltumnīcām ir kopīgas izskata pazīmes, taču no tām izceļas kupolveida siltumnīca. Siltumnīcas bieži tiek nobīdītas uz kādu mazāk redzamu pagalma pusi, lai paslēptu dārza telpu un nesabojātu pagalma kopējo skatu. Tomēr ar kupolu tas nebūs vajadzīgs. Tas lieliski saplūst ar dabu un piešķirs jūsu pagalmam eleganci un skaistumu. 
2. Kupola siltumnīca savā formā ir vējam draudzīga. Šāda apaļa konstrukcija saņem minimālu vēja pretestību. Lai arī ārkārtīgi spēcīgi vēji mūsu reģionā ir rets viesis, tie tomēr iegriežas vairākas reizes gadā. Un pēc tam mēs droši vien redzējām, kā vējš aizpūš siltumnīcas. Jā, šādi negadījumi var rasties sliktas noenkurošanās zemē dēļ, taču ar kupolveida siltumnīcu jūs pilnībā samazinat šo risku. Vēl viena svarīga lieta ir sniegs ziemā. Atkarībā no laikapstākļiem dažkārt siltumnīcām ir jāiztur ārkārtīgi lielas slodzes, slapja sniega svars, kā rezultātā plīst konstrukcija vai plīst plēve. Kupola siltumnīca atrisina šīs problēmas. Apaļās formas dēļ sniegam nav lielas virsmas, uz kuras uzkrāties. Vēl viens aspekts, iepūšot vēju apaļajā konstrukcijā, viegli noņem sniega paliekas uz kupola. Daba ir neprognozējama un, ja uz kupola kaut kādā veidā veidojas bieza sniega kārta, atcerieties, ka kupola struktūra ir visstiprākā un kupola siltumnīcas segums ir stingrs PVC brezents lietošanai jebkuros laikapstākļos. Šāda kombinācija ir pielāgota lielu kravu noturēšanai. Tāpēc garantējam, ka pavasarī siltumnīca nebūs jāmaina.
3. Kupola siltumnīcaunikālās formas dēļ tai ir vairāk ļoti labu augu audzēšanai piemērotu īpašību. Apaļā forma ir ideāli piemērota gaisa un siltuma cirkulācijai. Tipiskā siltumnīcā augšpusē ir siltāks, bet apakšā vēsāks. Mēs audzējam zemē augus, kas stiepjas uz augšu, tāpēc mums ir nepieciešama vienmērīga temperatūra visā siltumnīcā. Kupola siltumnīca atrisina šo problēmu. Apaļā siltumnīcā karstais gaiss augšpusē tiek spiests uz leju, kur tas sasilda vēsāko gaisu un tas arī sāk celties. Sekojošā ilustrācija to lieliski ilustrē. Pateicoties, kupolains siltumnīca ir ļoti laba gaisa cirkulācija un vienāda temperatūra tiek uzturēta visā tilpumā.
4. Un vienalga, kāpēc mums vajadzīga siltumnīca? Jo mūsu klimatiskajos apstākļos mums ir diezgan īss silts laiks un dažreiz nepietiek siltuma. Šo problēmu atrisina arī kupolveida siltumnīca. Nav svarīgi, vai spīd zemā pavasara saule vai vasarā kupols ir izgaismots no augšas, tas maksimāli labi absorbē siltumu un saules gaismu. Tāpēc ar kupolu jūs iegūsit garāku veģetācijas periodu, augstāku un vienmērīgāku temperatūru iekšpusē un varēsiet mēģināt audzēt eksotiskākus augus.
5. Ērta siltumnīcas darbība. Kupols ir pārklāts ar caurspīdīgu PVC pārklājumu. Šo pārklājumu ir viegli kopt. Gadu gaitā uz tā var veidoties aplikums, ja tuvumā atrodas putekļains ceļš vai lieli koki. Taču šī PVC markīze ir viegli tīrāma kā stikls, ko nevaram teikt par polikarbonātu. Arī tajā esošie kanāli ar laiku ienes netīrumus, taču to tīrīšana ir sarežģīta. Veltot nedaudz laika kupola tīrīšanai vismaz reizi gadā, tas kalpos daudzus gadus un priecēs acis katru dienu.
Atgriezties uz blogu